Uvodno poglavlje

bbb

Zovem se Iris. Knjige kažu da sam prelepi cvet u duginim bojama, ali moje oči su nebeskoplave. Ako verujemo grčkoj mitologiji, Iris predstavlja vezu između raja i zemlje. Ja nisam takav cvet. Moja ličnost je podeljena na dva dela i stalno traga za nijansama svoje duše. Između svetla i tame.

Da li ste znali da Iris simbolizuje nadu, mudrost, hrabrost i divljenje? Opet, ja nisam ništa od toga. Ne vidim, ne čujem, ne pričam, čak se ni ne pomeram. Jedino što me razlikuje od biljke je ovo prokleto sećanje. Pretpostavili ste da se moje telo nalazi u stanju duboke kome. Tako je. Način na koji sam odlučila da živim me doveo ovde. Moja priča nije počela u trenutku kada sam shvatila da se sve otelo kontroli. Moja priča počinje pre dvadeset godina pre mog rođenja. Obnavljam je isključivo jer osećam da je kraj blizu. Pomisao na smrt me guši, štipa, ali isto tako nudi mi spas. Nikada ranije nisam ovako razmišljala.

Vraćam vreme i slike se nižu. Znam da je moje srce čisto, čini mi se čistije nego ikada. Kao što rekoh zovem se Iris i ovo je moja ispovest. Potrebno mi je da me čujete. Zapravo, nalazim se u svakom od vas. Pronađite me.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment